Hvad er PEPPOL?

PEPPOL står for Pan-European Public Procurement OnLine.

Det er et netværk til afsendelse af fakturaer – svarende til et telefonnetværk. Når nogen sender dig en SMS, kan du straks genkende denne person ved deres telefonnummer. Det samme gælder for modtagelse af fakturaer via PEPPOL-netværket. Modtageren kan let identificere afsenderen af ​​fakturaen ved hjælp af deres ‘PEPPOL ID’.

Simpelt sagt: med PEPPOL kan du med sikkerhed sende e-fakturaer til virksomheder og regeringer over hele verden.

Sæt forbindelsen til PEPPOL op

  1. Kontroller, at du har en Sirvoy Pro-konto.
  2. Gå til Indstillinger -> Betaling og fakturering -> Faktueringsmodul -> Betalingen sker til og indtast det BIC / IBAN, du vil have vist på PEPPOL-fakturaen.
  3. Gå til Indstillinger -> Betaling og fakturering -> Afsendelse af fakturaer ved hjælp af PEPPOL. Kontroller, at oplysningerne er korrekte, og klik på “Gem” for at oprette en PEPPOL-profil. Du skal have registreret dit momsnummer i Sirvoy for at kunne bruge PEPPOL. (Du har muligvis en eksisterende profil i PEPPOL-netværket, men det vil være nødvendigt at oprette en ny profil specifikt til at sende fakturaer fra Sirvoy. Denne profil er kun til at sende, du vil ikke kunne modtage PEPPOL-fakturaer i Sirvoy.)

Afsendelse af en faktura

  1. Når ovenstående opsætning er afsluttet, skal du klikke på knappen “Send via PEPPOL” på en faktura i Sirvoy.
  2. Indtast kundens PEPPOL-ID (f.eks. Deres GLN, momsnummer eller organisationsnummer) og vælg det tilsvarende “PEPPOL-skema”. Hvis modtageren er valideret, vil afsendelse blive aktiveret.
  3. Rediger feltet “Ordrehenvisning (valgfrit)”, hvis det kræves af fakturamodtageren.
  4. Når den er sendt, skal du kontrollere faktura historik loggen for at sikre dig, at fakturaen er leveret korrekt.

Bemærk: Du kan sende op til 10 fakturaer via PEPPOL hver måned gratis. Hver ekstra faktura, vil blive opkrævet 1 EUR per stk.