Hvad er PEPPOL?

PEPPOL står for Pan-European Public Procurement OnLine.

Det er et netværk til afsendelse af fakturaer – svarende til et telefonnetværk. Når nogen sender dig en SMS, kan du straks genkende denne person ved deres telefonnummer. Det samme gælder for modtagelse af fakturaer via PEPPOL-netværket. Modtageren kan let identificere afsenderen af ​​fakturaen ved hjælp af deres ‘PEPPOL ID’.

Kort sagt: Med PEPPOL kan du sende e-fakturaer sikkert til virksomheder og regeringer over hele verden.

Opsætning af forbindelsen til PEPPOL

 1. Sørg for, at du har en Sirvoy PRO-konto.
 2. Gå til Indstillinger -> Betaling og fakturering -> Faktueringsmodul -> Peppol indstillinger. Indtast den BIC/IBAN og/eller Bankgiro/Plusgiro, som du ønsker at vise på PEPPOL-fakturaen.
 3. Gå til Indstillinger -> Betaling og fakturering -> Afsendelse af fakturaer ved hjælp af PEPPOL. Kontroller, at oplysningerne er korrekte, og klik på “Gem” for at oprette en PEPPOL-profil. Du skal have registreret dit momsnummer i Sirvoy for at kunne bruge PEPPOL. (Du har muligvis en eksisterende profil i PEPPOL-netværket, men det vil være nødvendigt at oprette en ny profil specifikt til at sende fakturaer fra Sirvoy. Denne profil er kun til at sende, du vil ikke kunne modtage PEPPOL-fakturaer i Sirvoy.)
 • Kun for svenske kunder: Tilføj venligst dit organisationsnummer (SE: ORGNR), hvis du ønsker at sende fakturaer via PEPPOL ved hjælp af SE: ORGNR PEPPOL-skema (Ud over at bruge gæstens momsnummer kan du også bruge deres organisationsnummer for at finde ud af, hvor du skal sende PEPPOL-fakturaen hen). Du kan se denne mulighed efter (faktura) > Send via PEPPOL.

Afsendelse af en faktura

 1. Klik på “Send via PEPPOL” på en hvilken som helst faktura i Sirvoy.
 2. Indtast kundens PEPPOL-ID (f.eks. Deres GLN, momsnummer eller organisationsnummer) og vælg det tilsvarende “PEPPOL-skema”. Så snart modtageren er blevet bekræftet, vil det da være muligt at sende fakturaer.
 3. Rediger eventuelle valgfrie felter, hvis fakturamodtageren har brug for dem.
 4. Når den er sendt, skal du kontrollere faktura historik loggen for at sikre dig, at fakturaen er leveret korrekt.

Bemærk:

 • Du kan sende op til 10 fakturaer via PEPPOL hver måned gratis. For hver faktura ud over det, vil der opkræves 1 EUR per stk.
 • Når du sender fakturaen via PEPPOL, vil du se meddelelsen “Awaiting Processing by PEPPOL Network”. Det betyder, at PEPPOL fortsætter med at sende den, indtil den er sendt med succes. (Nogle gange kan der være en forsinkelse på op til 4 uger.) Det er ikke nødvendigt at sende fakturaen igen flere gange.
 • Hvis du ønsker at kreditere en faktura via PEPPOL, kan du gøre det fra Sirvoys krediterede faktura. I så fald skal du oprette en faktura med en negativ saldo og sende den for at udligne eller “kreditere” den tidligere sendte faktura.