Værelsestypeduplikater tillader dig at oprette kopier af allerede eksisterende værelsestyper. Dette duplikat vil indholde samme gruppe af værelser som den oprindelige værelsestype.

Når værelserne i den oprindelige værelsestype ændres eller bookes, opdateres den duplikerede værelsestype også i overensstemmelse hermed.

Dette kan spare dig meget tid, når du opretter nye værelsestyper, der ligner en eksisterende. For eksempel, hvis du ønsker at tilbyde det samme sæt værelser, både med eller uden morgenmad, kan du oprette et duplikat for værelsestypen. Den oprindelige værelsestype kunne for eksempel have en beskrivelse og pris, der udelukker morgenmad, hvorimod den duplikerede værelsestype netop omfatter morgenmad.

Følg disse anvisninger for at oprette et duplikat for en værelsestype:

  1. Gå til Indstillinger -> Overnatning og klik på “Registrer en ny overnatningstype”.
  2. Giv den nye værelsestype et navn, der minder om den oprindelig værelsestype, men samtidigt tydeligt bekskriver forskellen herpå – for eksempel “Dobbeltværelse med morgenmad”.
  3. Klik på “ON” ud fra “Dette er et alias for en anden overnatningtype”.
  4. Vælg den værelsestype, som du ønsker at oprette et alias til.
  5. Fuldfør indstillinger for aliaset og gem derefter.

Når du forbinder dig til en bookingkanal, vil du måske gerne gøre de samme værelser tilgængelige med forskellige priser (med/uden morgenmad, sidste-minuts-tilbud, osv.). Du kan oprette værelsestyper som alias før du mapper/kategoriserer værelsestyper til kanalen. Hver duplikat vil repræsentere sin egen prissats.

Bemærk: Alias værelsestyper vil ikke arve begrænsninger oprettet for de værelsestyper, som de er forbundet med. Der skal indstilles begrænsninger for hver værelsestype. Læs mere om at skabe begrænsninger for værelsestyper, der bruges i forbindelse med bookingkanalerne her.