Cyberkriminalitet er en konstant trussel for både store og små virksomheder. Der er mange former for cyberkriminalitet, men angrebene lykkes i de fleste tilfælde på grund af menneskelige fejl – 82 % af alle databrud udnytter den menneskelige faktor.

Beskyt dig selv og din virksomhed mod cyberkriminalitet:

 • Åbn ikke beskeder, der hævder at være fra Sirvoy, men hvis domæne ikke er sirvoy.com.
 • Brug en stærk adgangskode til din Sirvoy-konto, som du ikke bruger andre steder.
  • Brug mindst 20 tegn.
  • Inkluder både store bogstaver (A-Z), små bogstaver (a-z), tal (0-9) og specialtegn (som !, @, #, $, %).
  • Undgå at bruge udtryk der hyppigt anvendes eller let kan gættes såsom “password”, “admin” eller bogstaver/tal i rækkefølge.
  • Undgå at inkludere lettilgængelige personlige oplysninger som navne eller fødselsdage.
 • Beskyt din email-konto (den kan bruges til at nulstille din Sirvoy-adgangskode).
  • Brug en stærk adgangskode du ikke bruger andre steder. 
  • Brug totrinsbekræftelse.
 • Installer ikke apps eller software fra ukendte kilder.
 • Sørg for, at du har installeret de seneste opdateringer til din computers operativsystem (Windows / Mac OS / ChromeOS / Linux), mobile enheder (tablet/smartphone), internet-routere og andre “smarte enheder”.
 • Slet ubrugte plugins for at undgå sikkerhedshuller.

Hvad er et phishing-angreb?

Phishing er en betegnelse for falske meddelelser, der er udtænkt med det formål at narre modtageren til at udlevere følsomme oplysninger. I et phishing-angreb udgiver svindlerne sig typisk for at være en virksomhed du har tillid til eller en person som du kender og det er den mest almindelige form for internetkriminalitet; med mere end 323.000 ofre i 2021.

Hvis du har mistanke om, at et phishing-angreb har haft held med at få adgang til din Sirvoy-konto, skal du kontakte vores supportteam med det samme, så vi hurtigt kan tage skridt til at sikre din konto.

Genkend phishing-angreb

Mange af disse angreb kan genkendes ved følgende:

1. Forkert afsender

Alle e-mails stammer fra domæner (teksten efter @-tegnet i en e-mailadresse). @gmail.com eller @sirvoy.com er eksempler på domæner.

Et angreb kommer ikke fra de samme domæner som den officielle kommunikation normalt kommer fra.

Alle e-mails, der virkelig er afsendt af Sirvoy, kommer fra sirvoy.com, men i modsætning hertil kan en svindler bruge andre domæner, der ser ud som om de er officielle. Svindlere kan sende falske e-mails fra et domæne som @sirvoy-system.com eller bruge snedige stavefejl i domænenavnet som @slrvoy.com. Åbn ikke meddelelser, der påstår at være fra Sirvoy men hvis domæne, ikke er @sirvoy.com.

2. Hastende eller mistænkelige anmodninger

Når vi har travlt, er vi tilbøjelige til at være mindre forsigtige. Svindlere udnytter dette i deres phishing-meddelelser, ved at få det til at lyde som om, at det er noget der virkelig haster. De kan hævde, at der er nødvendig at tage øjeblikkelig handling for at beskytte en konto eller for at nyde gavn af et tidsbegrænset tilbud.

Selv om Sirvoy fra tid til anden, sender hastebeskeder, skal du altid kontrollere, at de kommer fra @sirvoy.com, inden du gør andet.

Formålet med phishing-angreb er at få adgang til fortrolige oplysninger, så vær især på vagt, hvis du får en besked om at logge ind på Sirvoy eller ændre adgangskoden til kontoen.

3. Vildledende links eller knapper

Mange e-mails indeholder links eller knapper, der fører til et websted, men phishing-angreb bruger disse links eller knapper som fælder og sender dig til svindelsider. Der kan for eksempel stå “Bekræft ny booking” eller “Skift din adgangskode”.

Klik kun på knapper eller følg links, der hævder at føre til Sirvoy, hvis du kan bekræfte, at e-mailen faktisk er fra Sirvoy. En måde at gøre det på er ved at sikre dig, at domænet er @sirvoy.com. 

Når du er i tvivl

For at sikre dig at en e-mail, der ser ud til at være fra Sirvoy, rent faktisk også kommer fra Sirvoy så kan du altid kontakte vores supportteam. De står klar 24 timer i døgnet, og svarer inden for få minutter. De vil kunne bekræfte, om en e-mail kom fra Sirvoy eller om det er fra en svindler.