I dine indstillinger for Sirvoys hjemmesidebygger under afsnittet “Om os” har du mulighed for at tilføje formateret tekst ved hjælp af Optegnelsen i tekstboksen. Denne korte artikel forklarer nogle af de nyttige Optegnelses funktioner.

For at lette tilføjelse af formateret tekst finder du en værktøjslinje med ikoner over tekstfeltet, der automatisk anvendes til at formatere tekst, f.eks. Som en overskrift, som fed eller kursiv, når den anvendes. Du kan også tilføje nummererede eller punktopstillede lister, hjemmeside links og blockquotes.

Screenshot 2020-12-02 at 12 18 23

Det anvendte formateringsværktøj kaldes Optegnelse, en måde at style tekst på nettet på, så du kan styre hvordan det vises. Når du anvender Optegnelse (ved hjælp af de medfølgende værktøjslinjeikoner eller manuelt), vises den i tekstboksen som almindelig tekst med et par ekstra ikke-alfabetiske tegn, som “*” eller “#”. Nedenfor vil du se nogle eksempler på Optegnelse i tekst og det gengivne output på din hjemmeside, som du vil kunne se som en øjeblikkelig forhåndsvisning på din side.

 Overskrifter

Overskrifter oprettes ved at tilføje tegn (#) foran et ord eller en sætning. Antallet af tegn afspejler det tilsvarende overskriftniveau.

Fremhævning

Til fed tekst tilføjes to stjerner (*) før og efter et ord eller en sætning.

For at kursive tekst tilføjes en stjerne før og efter et ord eller en sætning.

For at fremhæve tekst med fed skrift og kursiv på samme tid tilføjes tre stjerner før og efter et ord eller en sætning.

Lister

Du kan organisere varer i nummererede- eller punkt -lister.

En nummereret liste oprettes ved at tilføje linjeposter med tal efterfulgt af punktum.

En punktliste oprettes ved at tilføje bindestreger (-) foran linjeposter.

Links

For at oprette et link er linkteksten lukket i parentes (f.eks. [Mit luksus Hotel]), straks efterfulgt med den valgte URL i parentes (f.eks. (https://mitluksushotel.dk/)).

For eksempel:

Reservér din weekendferie nu på [Mit luksus Hotel](https://mitluksushotel.dk/).

Resultatet vil så se sådan ud:

Reservér din weekendferie nu på Mit luksus Hotel.

Få flere oplysninger om tilgængelige Optegnelses-formateringsindstillinger.