I nogle tekstindstillinger, såsom for Sirvoy Hjemmesidebygger under afsnittet “Om os”, eller for reservationsformularer under “Yderligere oplysninger”, kan du tilføje formateret tekst ved hjælp af Markdown i tekstboksen. Markdown er en måde hvorpå du kan formatere tekst på nettet, så du kan kontrollere, hvordan den vises. Denne artikel gennemgår kort nogle af de mest nyttige Markdown-funktioner.

Når værktøjslinjen med ikoner over tekstboksen anvendes så formateres teksten automatisk, f.eks. med fed, kursiv, eller som en overskrift. Når du anvender Markdown (ved at trykke på ikonerne i værktøjslinjen eller manuelt), vises teksten i tekstboksen som almindelig tekst med et par ekstra ikke-alfabetiske tegn, såsom “*” eller “#”.

Screenshot 2020-12-02 at 12 18 23

Nedenfor er nogle eksempler på Markdown i tekst sammen med det gengivne output, som du kan se som forhåndsvisning i Hjemmesidebyggeren, eller når du klikker på “Forhåndsvisning” i værktøjslinjen for yderligere tekst til reservationsformularer.

 Overskrifter

Overskrifter oprettes ved at tilføje tegn (#) foran et ord eller en sætning. Antallet af tegn afspejler det tilsvarende overskriftniveau.

Fremhævning

Til fed tekst tilføjes to stjerner (*) før og efter et ord eller en sætning.

For at kursive tekst tilføjes en stjerne før og efter et ord eller en sætning.

For at fremhæve tekst med fed skrift og kursiv på samme tid tilføjes tre stjerner før og efter et ord eller en sætning.

Lister

Du kan organisere varer i nummererede- eller punkt -lister.

En nummereret liste oprettes ved at tilføje linjeposter med tal efterfulgt af punktum.

En punktliste oprettes ved at tilføje bindestreger (-) foran linjeposter.

Links

For at oprette et link er linkteksten lukket i parentes (f.eks. [Mit luksus Hotel]), straks efterfulgt med den valgte URL i parentes (f.eks. (https://mitluksushotel.dk/)).

For eksempel:

Reservér din weekendferie nu på [Mit luksus Hotel](https://mitluksushotel.dk/).

Resultatet vil så se sådan ud:

Reservér din weekendferie nu på Mit luksus Hotel.

Få flere oplysninger om tilgængelige Optegnelses-formateringsindstillinger.